Akcióbazár

Itt a kullancsszezon – De van egy jó tippünk

2016. július 18. - WSH

Ezerféle okosságot sikerült már kitalálnunk az évszázadok során a kullancsok eltávolítására, de valahogy egyik klasszikus módszer sem bizonyult igazán hatékonynak. Mert a feje mindig bent marad, és amúgy is, fáj, kellemetlen, szóval az ember a háta közepére (legkevésbé) sem kívánja a kullancsokkal való bíbelődést. 

A baj ott kezdődik, hogy nem egy súlyos, ezek közül pedig néhány halálos kimenetelű betegség terjesztéséért is elsősorban a kullancsok a felesősek, így ha tetszik, ha nem, fel kell venni ellenük a harcot. Vagy legalább időben észrevenni, hogy váratlan vendégünk van és cselekedni.

Most már van egy egyszerű, olcsó és teljesen fájdalommentes útja a kullancsok eltávolításának. Néhány évvel ezelőtt sikerült egy egészen jó kis szerkezetet kifejleszteni, amit nevezhetünk, ahogyan akarunk, de a legközelebb az elektromos kullancskiszedő csipesz kifejezéssel kerülünk a valósághoz.

kullancseltav.jpg

A szerkezet az interneten is könnyedén beszerezhető, alig kerül többe 2000 Ft-nál, és hatásos. 

Ha már bent van a kullancs, elég fölé helyezni a csipeszt, megnyomni a gombot, a szerkentyű pedig elvégzi a feladatát. A nagy előnye az, hogy könnyebben megragadja az élősködőt, mint mi azt legjobb tudásunk bevetésével is tehetnénk egy klasszikus csipesszel, és gyorsan kihúzza. Így a kullancsnak nem marad ideje belénk nyomkodnia különféle kórokozóit és vírusait. 

Ez tehát egy egyszerű elemes eszköz, amit sikerült ügyesen megtervezni. Olcsó és hű társunk lesz a kempingezés és a túrázások során, és mivel tényleg fityingekért beszerezhető, ha megadná magát, nem különösebb gond hozzájutni egy új darabhoz. Már amennyiben még elérhető lesz a boltokban. Erre nincs garancia egyetlen termékkel kapcsolatban sem, legyen szó internetes vásárlásról, vagy bolti keresgélésről. 

Azért bízzunk benne, hogy még kapható lesz egy darabig, mert tényleg ügyes darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://akciobazar.blog.hu/api/trackback/id/tr448898024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása