Akcióbazár

Töltsd fel a telefonod, amikor csak akarod!

2016. július 29. - WSH

Az okostelefonok elmaradhatatlan társainkká lettek az életben, ma már aligha tudunk kimozdulni nélkülük otthonról. Még akkor sem, ha kifejezetten az a cél, hogy elhagyjuk a civilizációt egy kicsit és belevessük magunkat a természetbe. 

Ellenben van egy komoly probléma ezekkel a remek kis eszközökkel. Nevesen, hogy legfeljebb egy-másfél napig bírják töltés nélkül. Aztán vége. A hordozható töltőket pedig nem tudod újratölteni, ha nincs miről, így áram nélkül meg vagy lőve.

Hacsak nincs nálad napelemes töltő. 

potaku-powerbank-outdoor-solar-zs5000-05.jpg

A napelemes powerbank egy hatalmas ötlet, amit természetesen a hadiiparnak köszönhetünk (ahogyan egyébként az okostelefont is, de ezt most hagyjuk), ennek megfelelően bízhatunk abban is, hogy valóban működik. A rendszer pedig igen egyszerű. 

Adott egy mini USB csatlakozási lehetőséggel ellátott, ma már viszonylag egyszerűnek mondható töltő, ami azonban nem hálózatról kapja saját energiáját, hanem a Napból. Napelemes eszközök pedig már nagyon régóta kaphatóak, gondoljunk csak a húsz évvel ezelőtti menő számológépekre, amiket elég volt kirakni a napra tíz percre és egy hétig bírták a strapát matekórán, a legborúsabb, legelrettentőbb témazárós időben is.

Az ötlet, hogy tegyük össze, amink van és alkossunk egy igazán hasznos, minden időben működő (persze azért nem árt, ha süt a nap), magától értetődik, de természetesen szükség van egy gyártóra, aki megtöri a jeget.

Egy-két éve már kaphatóak hasonló powerbankok, de az árukat tekintve az első darabok még vetekedtek annak felülmúlhatatlan élményével, hogy lesz, ami lesz, az ember inkább nem visz magával telefont és tényleg átéli a teljes elszakadást a modern világtól. 

Jelen pillanatban viszont már ott tartunk, hogy például az akciobazar.hu-n 3000 Ft-ért rendelhetünk egyet. Vízálló, ütésálló, 500 mah-s elemmel gyártják, ráadásul többféle színben is kapható, így őszintén állíthatjuk, hogy dizájnos is: ha akarjuk még a kedvenc hátizsákunkhoz, vagy túradzsekinkhez is igazíthatjuk...

Persze nem csak telefont, de bármit tölthetünk egy napelemes powerbankról, ami rendelkezik mini USB csatlakozási lehetőséggel. Szóval szinte bármit használhatsz az erdőben akkor is, ha két hétre mész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akciobazar.blog.hu/api/trackback/id/tr598915110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása